Welkom

 

We laten op deze website een selectie van het werk van André Koning zien. We willen hiermee herinneringen aan hem, als amateurkunstenaar, levend houden.

 

 

Tekenen was zijn lust en zijn leven. Waar hij ook naar toe ging, hij had altijd een potloodje, een gummetje en een tekenblokje bij zich. Hij maakte foto's om er later tekeningen, aquarellen of een etsen van te maken. Hij bezocht tentoonstellingen en kocht boeken van grote kunstenaars om technieken te bestuderen en inspiratie op te doen. De laatste jaren werden zijn handen stijver en zijn ogen slechter, maar voor hem was een dag niet getekend een dag niet geleefd.

In de kern was André een tekenaar met een bouwkundige achtergrond.  Dat is terug te zien in een groot deel van zijn werk, in zijn pentekeningen en etsen van gebouwen. Af en toe gaf hij zijn verbeelding de vrije ruimte. Samen met zijn vrouw Joke maakte hij een aantal 'fantasie"figuren. Hij tekende en zij maakte poppen. Hij had ook veel belangstelling voor het tekenen van de natuur. Hij heeft landschappen, luchten, bomen en water, maar ook bloemen in tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen vastgelegd.

 

Deze website wordt beheerd door zijn kinderen. Reacties zijn van harte welkom op het gastenboek.
We hebben ons best gedaan om het werk zo goed mogelijk weer te geven. Bij sommige foto's wijken de kleuren enigszins af.  Als u nog meer werk wilt zien, het werk van de website zelf wilt zien of vragen hebt kunt u contact met ons op nemen via het gastenboek.